Dezvoltarea personală nu este o opțiune, ci o necesitate!

Dezvoltarea personală include activități și experiențe care au scopul final de a îmbunătăți starea de conștientizare, dezvoltare a talentelor și abilităților personale, îmbunătățirea calității vieții și contribuire la realizarea aspirațiilor și viselor personale.
In cadrul grupelor de dezvoltare personala se urmareste educarea si imbunatatirea exprimarii emotionale a copiilor si adolescentilor, adecvarea reactiilor comportamentale ale acestora, lucru ce va conduce la imbunatatirea adaptarii la scoala, in familie si societate.

 Dezvoltarea personală este despre ceea ce faci, despre ceea ce simți si despre ceea ce ești.

Astfel printre direcțiile de acțiune putem enumera:

MODULUL 1 - EMOȚIILE

  • Identificarea propriilor emoții și exprimarea lor adecvată
  • Gestionarea emoțiilor negative și a impulsurilor

MODULUL 2 - COMUNICAREA

  • Empatia. Comunicarea asertivă
  • Creșterea stimei de sine și îmbunătățirea imaginii de sine

MODULUL 3 -  AUTOCUNOAȘTEREA.

  • Valori, aptitudini, arii de interese
  • Puncte tari, puncte vulnerabile
  • Cunoasterea tipului de personalitate

MODULUL 4 - DENENDENȚELE ȘI IMPACTUL ACESTORA

  • Imbunătățirea și optimizarea capacității de autocunoaștere, relaționare și comunicare interpersonală,
  • Comportamentele adictive (dependențe) – dependența de internet, consumul de alcool, tutun, droguri,
  • Conștientizarea efectelor pe termen scurt și pe termen lung. Nevoia din spatele adicțiilor

Implicarea părinților în process este esențială. Părinții sunt o resursă foarte importantă pentru dezvoltarea și evoluția copiilor și adolescenților. Ei sunt cei care asigură stabilitatea mediului familial și oferă siguranța pentru exersarea comportamentelor noi. Pentru menținerea noilor deprinderi formate în cadrul grupului, părinții vor descoperi noi modalități de educare și creștere a copilului și adolescentului, bazate pe încurajări, observarea lucrurilor pozitive și recompensarea comportamentelor.

Articole similare

Dezvoltare Personală ”Cine sunt eu?”

Studiile din ultimii ani au demonstrat că atitudinea este de cele mai multe ori mai importantă decât cunoștințele. Astfel,  formarea unor deprinderi și abilități de socializare și autocunoaștere favorizează dezvoltarea ulterioară a trăsăturilor de caracter care vor defini personalitatea copilului dumneavoastră. Antrenarea acestor abilități cât mai timpuriu, cât și  exersarea inteligenței emoționale la vârste școlare mici sunt extrem de valoroase pentru dezvoltarea și valorificarea capacităților individuale și a comportamentelor pro-sociale ale copiilor.

Citește mai mult

CALENDAR

Studiile din ultimii ani au demonstrat că atitudinea este de cele mai multe ori mai importantă decât cunoștințele.

Am construit module independente pentru a putea să participați în funcție de nevoile de dezvoltare pe care le considerați a fi necesare și utile.

 

Citește mai mult

4 Motive pentru a Incepe Educatia Financiara a Copiilor Devreme

Stiai ca un copil din Romania va face peste 10 000 de ore de matematica pana la finalul liceului, insa niciuna de educatie financiara? Desi majoritatea parintilor din toata lumea considera ca educatia financiara trebuie facuta la scoala, bazele ei se pun acasa.

Citește mai mult