Educație Financiară

Ce sunt finanțele personale?
De ce sunt importante?
Cum se fac banii?


Pentru a deveni un adult echilibrat din punct de vedere financiar, copiii trebuie să învețe de mici că banii nu se fac ușor. Astfel, vor înțelege valoarea banului și vor fi responsabili de finanțele personale.
Cum se economisesc banii?
În cadrul unui curs de educație financiară pentru copii, aceștia vor învăța cum să pună deoparte banii primiți de la bunici, de ziua lor, alocația ș.a.m.d. 
Totodată, vor afla cum să fie cumpătați când vine vorba de a cheltui banii pe care i-au strâns. 
Cum se cheltuiesc banii?
Copiii trebuie să învețe când este momentul să investească bani în lucruri care contează. Ei vor descoperi că este mai bine să achiziționezi un bun de calitate, de care să te bucuri ani la rând, decât să cumperi ceva ieftin care trebuie înlocuit în puțin timp.
Cum se oferă banii?
Copiii au un suflet mare și își doresc să îi ajute pe cei din jurul lor. Deși este important să fim darnici cu cei mai puțin norocoși decât noi, este esențial să îi învățăm pe tineri să nu se lase păcăliți de cei care vor să profite de bunătatea lor.

Oare cum am putea să-i transmitem copilului că există o mare diferență între nevoi și dorințe, că nu tot ce vede în magazin sau la TV trebuie cumpărat și că bănuții nu cresc în copaci, așa ca frunzele? 

Cum am putea să-l responsabilizăm, să-l educăm și să-i îmbunătățim comportamentul financiar încă de la o vârstă fragedă?

Cine suntem

Suntem o echipă de oameni cu viziune și misiune foarte clare. Vrem să facem din copiii care ne trec pragul adevărați lideri oameni independenți încrezători in propriile forțe și aptitudini.Ne dorim să schimbăm modalitatea de învățare și să aducem în societate oameni mai bine pregătiți și cu viziune. 

Misiune

În fiecare zi, suntem responsabili și avem inițiative în activitatea noastră și, ținând seama de valorile ISchool, lucrăm la dezvoltarea acestuia și la implinirea viziunii. Lucrăm zilnic cu responsabilitate, la construirea de generații viitoare mai bune și mai asumate!  Devenim mai buni cu fiecare curs realizat!

Viziune

Să creștem și să formăm în sălile noastre de curs viitorii oameni de succes: lideri, medici, ingineri, profesori, etc. Să facem doar educația care contează și este necesară pentru toate etapele vieții. Educația financiară, comunicarea, bunele maniere și dezvoltarea personală sunt principalii piloni din iSchool!

Profesori

Madalina Bordian

Madalina Bordian

Sunt eduprenor (anteprenor specializat în educație), trainer, specialist în psihologie pozitivă, master în programare neuro lingvistică și master coach-life & business. Am fondat acum 4 ani programul “Rațiune și Fericire”, un program de voluntariat în  școli care s-a derulat în paralel cu sistemul clasic de educație, adresat copiilor de 13-15 ani. Meseria de profesor și experiență de la catedră m-au ajutat în lucrul cu copiii dar și în activitățile de volunatriat în asociații de copii cu nevoi special.

Am acumulat peste 20 ani de experiență în dezvoltarea potențialului uman, generare și monitorizarea schimbării pentru peste 30 de companii, trainer transformational pentru peste 500 de specialiști din divesre domenii și, nu în ultimul rând, peste 6000 ore de consultant individual pentru toate v

Consider că autocunoașterea și dezvoltarea personală sunt esențiale pentru construirea unei vieți echilibrate cu capacitate de a-ți stabili scopuri, țeluri și obiective clare și dobândirea disciplinei necesare pentru a le urmă, proces ce trebuie învățat încă din copilărie.

Mă consider un vizionar și visez la unui sistem educațional în care copiii și adolescenții să simtă plăcerea învățatului, în care tinerii să fie real în centrul atenției întregii echipe de specialiști. O școală care să nu lase niciun copil în urmă.

Rezultate

Cursul de educație financiară pentru copii și adolescenți ia în considerare diferite aspecte legate de metodă de învățare și memorare a tinerilor adulți.

La iSchool apelăm la o metodă inovativă și eficientă de predare: învățare experimentală. Participând la jocuri, experimente și proiecte de grup, cursanții vor învăța lucruri valoroase despre cum să aibă grijă de banii lor.

Ce va învăța copilul tău la cursul Educație Financiară?

  • Ce sunt finanțele personale? De ce sunt importante?
  • Își va dezvoltă o inteligență financiară potrivită vârstei
  • Va ști să își pună bănuți deoparte într-o pușculița creată de mânuțele lui
  • Va fi mai chibzuit în privința cheltuielilor
  • Va ști să distingă nevoile de dorințe
  • Își va investi bănuții cu cap, în lucruri utile, cunoscându-le valoarea
  • Va fi mândru să cunoască o bună și eficientă gestionare a propriilor bănuți

Înscrie-te în activitatea noastră
Hai să ne cunoaștem!