4 Motive pentru a Incepe Educatia Financiara a Copiilor Devreme

Stiai ca un copil din Romania va face peste 10 000 de ore de matematica pana la finalul liceului, insa niciuna de educatie financiara? Desi majoritatea parintilor din toata lumea considera ca educatia financiara trebuie facuta la scoala, bazele ei se pun acasa.

Iata de ce:

Principalele Motive pentru a Incepe Educatia Financiara a Copiilor cat mai Devreme
1. Copiii au Notiuni Financiare foarte Devreme

Majoritatea obiceiurilor financiare pe care le vor avea ca adulti se formeaza la copii mai devreme de varsta de 7 ani, conform unui studiu al Universitatii Cambridge. Ca atare, chiar daca ar beneficia de educatie financiara la scoala, este prea tarziu.

Depinde de tine, ca parinte, sa le insufli bune obiceiuri financiare foarte devreme. Poti incepe chiar de cand copilul invata sa vorbeasca in propozitii complexe si te poate insoti la cumparaturi. Primul contact cu modul in care banii sunt distribuiti este extrem de important.

 

2. Tehnologia Este Mereu la Indemana Lor
Jocuri sau aplicatii ca Fortnite, Angry Birds, Candy Crush sau My Little Pony sunt create special pentru copii si contin numeroase optiuni platite. Desigur, copiii vor fi dispusi sa plateasca pentru orice, daca nu beneficiaza de educatia financiara care sa le explice ce banii sunt o resursa limitata.

 

3. Poti Avea o Abordare Complexa
Pana la varsta de 6 ani, copiii sunt fiinte vizuale. Chiar daca nu pot intelege cifrele si face calcule (de exemplu, nu-si dau seama cat de mare este diferenta intre 1 000 si 10 000 RON), o pot vedea.

Le poti explica despre acumulare folosind o pusculita pentru ca ei sa-si vada cum se strang banii fizici. Aceste concepte sunt mai greu de utilizat la copii mai mari, de aceea este necesar sa pui bazele vizuale cat mai devreme, pentru a putea abstractiza aceste concepte usor mai tarziu.

 

4. Copiii Invata prin Puterea Exemplului
Cele mai multe obiceiuri financiare ale copilului tau se vor forma urmarindu-te pe tine si modul in care alegi sa cheltui sau sa economisesti banii. Acesta poate fi un lucru bun pentru finantele intregii familii: te va obliga sa fii mai responsabil pentru a oferi un exemplu pozitiv.

 

Mai important de atat, copiii nu vor intelege toate deciziile tale financiare, asa ca este posibil sa priceapa lucruri complet gresite doar urmarindu-te pe tine, fara explicatii aditionale.

De aceea, este foarte important sa adaugi si mici sesiuni de “teorie” pentru a explica unele lucruri mai complexe. De exemplu, un copil foarte mic nu va intelege de ce trebuie sa folosesti o parte din bugetul familiei pentru asigurarea locuintei in loc sa-i folosesti pentru… jucarii.

Este un moment potrivit pentru a-i explica niste concepte de baza despre responsabilitatea financiara si despre protejarea viitorului intregii familii. Ii poti explica cum, desi polita de asigurare este ceva de care nu ne putem bucura in momentul in care efectuam plata, poate fi ceva care sa ne scuteasca de foarte multe neplaceri in cazul unui accident sau al unei calamitati naturale.

Concluzii

Educatia financiara este foarte importanta de la o varsta frageda, insa ea nu se termina niciodata. De la an la an, apar noi oportunitati si instrumente de economisire, protectie, asigurare si investitie.

INSCRIERI AICI -> https://www.ischoolploiesti.ro/educatie-financiara

Vrei sa incepi educatia financiara a copilului tau, dar si sa o continui pe a ta? Discuta cu un consultant Transilvania Broker despre politele complexe, cu componente de protectie, dar si de economisire, despre prioritati financiare si de asigurare, dar si despre oportunitatea de a investi pe termen mediu si lung pe BVB, alegand o companie stabila si un partener de incredere pentru toti investitorii sai.

Articole similare

Beneficiile Cursului de Educatie Financiara

Ce sunt finanțele personale? De ce sunt importante?

Atunci când vorbim despre finanțe personale, ne referim la modalitatea corectă de gestionare a banilor. În această categorie sunt incluse veniturile, cheltuielile, creditele, investițiile și multe altele.

Cu cât înveți mai devreme care este valoarea banilor, cu atât îți va fi mai ușor să atingi un echilibru financiar când crești. Doar astfel vei reuși să faci față cheltuielilor care se ivesc pe parcurs, inclusiv celor neprevăzute, și să nu ajungi în situația de a recurge la împrumuturi..

Citește mai mult

AFTER SCHOOL

Dorim să venim în ajutorul părinților preluând cu responsabilitate efectuarea și înțelegerea lecțiilor, dar și posibilitatea petrecerii timpului liber al copilului dvs. în mod plăcut, în compania altor copii de vârste apropiate. Părinții își pot lăsa copiii la noi, programele noastre fiind concepute având în minte nevoile și dorințele celor mici. 

"Natura ne aseamănă, Educația

ne deosebește" - Confucius

 

Citește mai mult

Dezvoltare Personală

Dezvoltarea personală nu este o opțiune, ci o necesitate!

Citește mai mult